A SIMPLE KEY FOR KURUM KüLTüRü EğITIMLERI UNVEILED

A Simple Key For kurum kültürü eğitimleri Unveiled

A Simple Key For kurum kültürü eğitimleri Unveiled

Blog Article

ODTÜ İşletme mezunu, reklamcı, stratejist, marka danışpersonı Ceren Sağlam, giderek hızlanan ve yoğunlaşan iş hayatında, markasına ve işine dair gündemi takip etmekte ve iş yapış biçimine entegre etmekte zorlanan herkesi ilham veren, güncel ve taze kavramlarla tanıştırıyor.

Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi’nin on the internet ortamda düzenlenmesi, yaşadvertisementığı yer fark etmeksizin herkesin bu sertifika applicationına katılmasını click here sağlamaktadır.

Eğitim sonunda öğrenemediğinizi düşünürseniz bir sonraki kursumuzda ücretsiz tekrar hakkı.

Ancak her brand değişimi başarıya ulaşmaz. hole örneğinde olduğu gibi, markanın kimliğinden kopuk ve müşterilerle bağ kuramayan logolar, olumsuz bir tepkiyle karşılanabilir. Bu nedenle, markalar brand değişimine karar vermeden önce, hedef kitlelerini ve marka kimliğini titizlikle analiz etmeli ve bu değerlere uygun tasarımlar tercih etmelidir.

Dünyanın en büyük global sürdürülebilir markalar topluluğunun 2012 yılından beri Türkiye partneriyiz

Çalışanların birbirleriyle uyum içinde çalışmasını, bir ekip oluşturmasını ve ortak amaçlara odaklanmasına ön ayak olur. Organizasyonun misyonunu yansıtarak çalışanların tutumlarını şekillendirir. 

Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan en prestijli Anadolu Liselerine, özel okullarına ve üniversitelerine 30 yılı aşkın sürede binlerce öğrenci yerleştirmiştir.

Stratejik Marka Yönetimi Eğitimi sonunda verilen sertifikalar ile satış, pazarlama ve reklamcılık gibi alanlarda yapılan iş başvurularında bir adım öne geçmek mümkün hale gelir.

Şirket içinde sürekli öğrenmeyi teşvik eden, eğitim ve gelişim fırsatları sunan bir kültürü benimseyen organizasyonlar, çalışanların yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanır.

Bir görüşe göre marka; üretici ya da satıcı işletmenin; ürünlerinin/hizmetlerinin kimliği ve bu malların rakip mallardan ayırt edici simgesi ve ismidir. Bu görüşün birazcık daha detaylı açıklamasında ise marka; bir işletmenin ya da bir grup işletmenin mal ve/veya hizmetlerini belirlemeye ve rakiplerinin mal ve hizmetlerinden farklılaştırmaya yarayan isim, terim, işaret, sembol, tasarım yahut tüm bunların bileşimidir

Bunun olması için de üst yönetimin doğru planlama ve doğru iletişim kanallarını kullanması gerekir. Böylece kültürler arası farkların yarattığı karışıklıklar minimuma indirilir. Kurum kültürü bir ezber değildir. Yazılı olarak çalışanlara dağıtılıp onlardan ezberlenmesi beklenemez. Kurum kültürü yöneticilerin ve çalışanların aktif katılımı ile ortaya çıkar ve gelişir. Madde madde kuralların yazılması ve uyma zorunluluğu ile sağlıklı ilerlemez; üst yönetimin sahada bizzat çalışanların yanında bulunması ve doğru, etkili bir iletişim gerçekleştirmesi ile olur. Güçlü kurum kültürü özelliklerine baktığımızda üst yönetimin emek vermesi ve istikrarlı olması gerektiğini görüyoruz. Kurum kültürünün devamı ve sağlıklı ilerlemesi için taşın altına her bir birimin elini koyması gerekir çünkü bu kültür bir “ortak” harekettir aynı zamanda; farklı kültürden gelen insanların, ortak değerler düzleminde birleştirilmesi ile elde edilir. Kurum kültürü çalışanlar için soyut bir denetim mekanizması oluşturur, kurallara uyan herkes hem kurum kültürüne katkı sağlar hem de şirketin başarısı için önemli bir adım atar. Şunu unutmamak gerekir ki kurum kültüründe ahlaki, teknik, ekonomik, psikolojik ve sosyal değerler önemli olgulardır.

“Marka; bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini bir başka teşebbüsün mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.”

Boğaziçi Enstitüsü birçok üniversite ile ortak çalışmalar gerçekleştirir ancak hiçbir üniversiteye bağlı değildir, bağımsız bir eğitim kurumudur.

Marka imajını modernleştirme amacıyla logo değişikliğine başvurmak her zaman istenen sonucu vermeyebilir. GAP’in 2010 yılında denediği logo değişimi bunun en iyi örneklerinden.

Report this page